gamer

E-sport är bra för hälsan

Bilden av en gamer är inte direkt smickrande. Fokuset läggs ofta på att det skulle vara skadligt för hälsan att spela mycket spel. Men verkligheten stämmer inte alltid överens med stereotypen. Nu kommer det nämligen större fokus på just e-sportens positiva inverkan på just hälsan.

Ens förmåga inom spel och fysisk hälsa hänger ihop. Det säger i alla fall bland annat e-sportstjärna Emil ”HeatoN” Christensen säger till Göteborgs Posten:

”Det är en hjärtefråga för mig. Jag slutade röra på mig själv och då blev jag en sämre spelare. […] Träningen gjorde att jag kunde prestera bättre och vinna mer tävlingar.”

Hälsofokuset växer alltmer inom gaming-världen under den senaste tiden. Stort fokus läggs på att få gamers att se fördelarna med att kombinera e-sport med annan aktivitet. Ungefär som en tennis-spelare som också löptränar. Detta för att få ut mer av sitt spelande eller tävlande.

Samtidigt så bör man komma ihåg att e-sport precis som annan idrott också kan leda till skador. Speciellt om man inte vet hur man gör det på ett säkert sätt. Spelande kan leda till överbelastningsskador i ryggen, skulderled och händerna enligt en studie från Luleå tekniska universitet.

Hur tänker du? Kommer du ta en löprunda för att bli bättre på gaming?