Så kan du köpa prisvärd barndator

Det är superenkelt att både värna om miljön och spara pengar när du ska köpa ditt barn en dator. Du kan ge ditt barn en riktigt bra dator och undgå att påverka privatekonomin nämnvärt mycket genom att köpa den begagnad. Det finns väldigt bra rekonditionerade datorer med lika bra prestanda som nya.

Barnen kommer förr eller senare till en ålder då de gärna vill ha en egen dator, speciellt om de gillar datorspel. Det är möjligt att få en stationär dator med samma prestanda som en sprillans ny men till en bråkdel av priset. De begagnade datorerna är rekonditionerade och har grundligt gåtts igenom för att säkerställa att de håller måttet. Förutom att du slipper gräva stora hål i din plånbok när det är kristider gör du även en tjänst för miljön och klimatet. Det finns även massor med andra saker du kan köpa begagnat som är positivt för plånboken.

“Både du och resten av världen vinner på att köpa begagnat.” Läs mer här

Föräldrakoll på barnets dator

Det du ska tänka på när du ger ditt barn en dator är att ha kontroll och vetskap om vad barnet gör på den. På internet finns det mängder med faror för barn som exempelvis nättroll. Det är möjligt att via operativsystemet skydda ditt barn när hen är online. Du kan exempelvis skapa blockeringar för appar och spel, reglera skärmtid och få e-post med information om vilka webbplatser barnet besöker. Genom att göra olika inställningar på datorn kan du skapa en säkrare miljö för barnet.